Suikerarm hooi is schaars / Nieuws

Dit jaar zien we een hoog suikerpercentage in het gras en dus ook in de verschillende partijen hooi. Suiker is voor een paard moeilijk te verteren. En door een teveel aan suikers krijgen paarden overgewicht en bijbehorende klachten. Dat willen we natuurlijk voorkomen. 

Waarom tekort aan suikerarm hooi?

De ideale omstandigheden voor gras is warm en nat weer. In dat geval zie je dat het gras veel eiwitten en weinig suikers bevat. Afgelopen zomer hebben we veel warmte gehad maar was het erg droog. Daardoor houdt het gras meer suiker vast. Dus door het weer van de afgelopen zomer hebben we wel mooi hooi: het hooi heeft een mooie kleur en geur. Maar het hooi bevat veelal wel veel suiker. 

Hooi met hoog suikergehalte slecht voor je paard 

Suiker is voor een paard moeilijk te verteren. Je wil voorkomen dat jouw paard te veel suiker binnenkrijgt. Per kilogram lichaamsgewicht mag een paard maximaal 2 gram suiker binnenkrijgen. Gemiddeld zit er nu 10% suiker in hooi. Gelukkig hebben we in onze webshop nog wel een partij ruwvoer met een suikerpercentage lager dan 7,5%.   

Suikerarm hooi 

Onze nieuwe partij suikerarm graszaadhooi uit Zeeuws Vlaanderen heeft alles wat we zoeken in een partij graszaadhooi. Het heeft een mooie kleur, lage suiker en energiewaardes en een grove structuur. Met deze partij kan je onbeperkt hooi aanbieden, door de combinatie van de lage suikerpercentage en grove structuur maakt het een dubbel effect. Het hooi zal namelijk langzamer en minder gegeten worden en is veel schraler dan weidehooi. Een andere optie is optie is om 10 tot 20 procent van je hooi met luzernehooi te vervangen, luzernehooi heeft namelijk van nature een hoog eiwit en laag suikergehalte.  

Untitled design

In de webshop van Hay To You hebben we een tokensysteem dat de transportkosten en korting berekent.

  • Vanaf 200 tokens wordt je bestelling gratis thuisbezorgd.
  • Vanaf 500 tokens krijg je 5% korting.
  • Vanaf 1000 tokens krijg je 10% korting.

Hoe kom ik aan tokens?

Door je winkelmandje te vullen, vul je automatisch ook je 'token mandje'. Hoe meer je bestelt, hoe meer tokens je krijgt. Per product staat vermeld hoeveel tokens je voor dit product krijgt. Dit wordt vermenigvuldigd met het aantal van het betreffende product in je mandje 'et voila', dat zijn het aantal tokens in jouw mandje. Je kunt hierbij verschillende producten combineren om aan de gewenste aantallen te komen.

Waarom werken wij met een tokens?

Naast een topkwaliteit en een fantastische service heeft Hay To You nog twee belangrijke zaken nauw aan het hart liggen, namelijk:

  • een eerlijke prijs voor de klant;
  • een zo laag mogelijke ecologische footprint voor onze wereld.


Dit kunnen we bereiken door met een zo vol mogelijke vrachtwagen te rijden. Dus hoe meer 'volume' je per keer bestelt, des te minder vaak we bij je hoeven te leveren en hoe goedkoper en minder belastend voor het mileu we kunnen werken!
Win-win dus!

Doordat 'volume'de belangrijkste factor in het transport van ruwvoeders en bodembedekkers is, zijn het aantal tokens toegekend per product afgestemd op het volume van de verpakking. Hoe groter de baal, hoe meer tokens je krijgt voor dit product!

Een betere wereld

Los van jouw inzet om zo veel mogelijk per keer te bestellen heeft 'Hay to You' een geheel geautomatiseerde planning die elke keer de meest ideale route afweegt voor jouw bestelling. Zo kunnen wij, los van jouw inzet, elke bestelling weer zorgen dat deze met een zo klein mogelijke 'footprint' bezorgd wordt bij jouw dier(en)!