Bodembedekkers nu ook verkrijgbaar per 6 pakken / Nieuws

Vlas, stro en houtkrullen nu ook verkrijgbaar per 6 pakken 

Op veler verzoek zijn onze bodembedekkers vanaf nu ook in kleinere hoeveelheden te bestellen. In het verleden kon je de bodembedekkers op haytoyou.nl enkel per hele pallet bestellen. Nu zijn vlas lemen, gehakseld tarwestro, gehakseld koolzaadstro witte houtkrullen en xl houtkrullen per 6 zakken te bestellen. Deze producten leveren we standaard los, zonder pallet. Er is wel een mogelijkheid om een statiegeld pallet erbij te bestellen. 

Vlas lemen, tarwestro, koolzaadstro, of xl houtkrullen

Er zijn veel verschillende bodembedekkers verkrijgbaar in onze webshop. Maar welke ga je bestellen? Welke past het beste bij jouw dier? De volgende 5 partijen bodembedekkers zijn nu online per hele pallet en ook per 6 zakken verkrijgbaar. 

Gehakseld tarwestro  

Ons gehakseld tarwestro wordt in Frankrijk gewonnen en hierna in Nederland gehakseld en ontdaan van kleine stukjes en stof. Het neemt meer vocht op dan standaard stro, uitmesten is daardoor makkelijker en de mest is na een relatief korte tijd uit te rijden over het land. Deze bodembedekker is uitermate geschikt wanneer je de mest op eigen land wilt uitrijden. 

Gehakseld koolzaadstro  

Gehakseld koolzaadstro wordt ook in Frankrijk gewonnen, en in Nederland gehakseld en ontdaan van kleine stukjes en stof. Het heeft dezelfde eigenschappen als gehakseld tarwestro maar hierbij nog twee voordelen, het heeft namelijk een hogere vochtopname en is neutraliserend qua geur in de stal. 

Vlas lemen  

Ook vlas lemen wordt in Frankrijk geteeld en word bij diverse fabrieken in Nederland en België ontstoft. Vlas werkt heel makkelijk in de stal omdat het absorptie vermogen meermaals gebruikt is in de stal omdat het zichzelf droog broeit. Vlas kan je het beste niet elke week geheel uit de stal helen maar de natte plekke weghalen en een beetje bij strooien. 

Witte houtkrullen 

Deze bodembedekker wordt uitzonderlijk gemaakt van wit vurenhout, en machinaal ontstoft voordat ze geperst worden. Witte houtkrullen zijn makkelijk met uitmesten omdat uitwerpselen gemakkelijk uit de stal te scheppen zijn zonder heel de stal leeg te moeten halen. 

XL houtkrullen 

Deze houtkrullen worden geschaafd van hele boomstammen, en komen niet zoals de traditionele houtkrullen van de houtverwerkingindustrie. Ze hebben los van de grote van de krul (ca 3-4cm i.p.v. 1-2cm) een ander groot voordeel, er komt bij de productie van deze krul bijna tot geen stof vrij, het stof dat er op voorhand niet zit hoeft ook niet weggehaald te worden. Zoek je volume in de stal of een stofarm product dan is XL krullen wat je zoekt.

houtkrullen bodembedekkers

In de webshop van Hay To You hebben we een tokensysteem dat de transportkosten en korting berekent.

  • Vanaf 200 tokens wordt je bestelling gratis thuisbezorgd.
  • Vanaf 500 tokens krijg je 5% korting.
  • Vanaf 1000 tokens krijg je 10% korting.

Hoe kom ik aan tokens?

Door je winkelmandje te vullen, vul je automatisch ook je 'token mandje'. Hoe meer je bestelt, hoe meer tokens je krijgt. Per product staat vermeld hoeveel tokens je voor dit product krijgt. Dit wordt vermenigvuldigd met het aantal van het betreffende product in je mandje 'et voila', dat zijn het aantal tokens in jouw mandje. Je kunt hierbij verschillende producten combineren om aan de gewenste aantallen te komen.

Waarom werken wij met een tokens?

Naast een topkwaliteit en een fantastische service heeft Hay To You nog twee belangrijke zaken nauw aan het hart liggen, namelijk:

  • een eerlijke prijs voor de klant;
  • een zo laag mogelijke ecologische footprint voor onze wereld.


Dit kunnen we bereiken door met een zo vol mogelijke vrachtwagen te rijden. Dus hoe meer 'volume' je per keer bestelt, des te minder vaak we bij je hoeven te leveren en hoe goedkoper en minder belastend voor het mileu we kunnen werken!
Win-win dus!

Doordat 'volume'de belangrijkste factor in het transport van ruwvoeders en bodembedekkers is, zijn het aantal tokens toegekend per product afgestemd op het volume van de verpakking. Hoe groter de baal, hoe meer tokens je krijgt voor dit product!

Een betere wereld

Los van jouw inzet om zo veel mogelijk per keer te bestellen heeft 'Hay to You' een geheel geautomatiseerde planning die elke keer de meest ideale route afweegt voor jouw bestelling. Zo kunnen wij, los van jouw inzet, elke bestelling weer zorgen dat deze met een zo klein mogelijke 'footprint' bezorgd wordt bij jouw dier(en)!