Het weideseizoen komt ten einde, bereid je voor / Nieuws

Oktober en begin november zijn uitzonderlijk warm geweest en niet overdreven nat. Deze omstandigheden waren goed nieuws voor de grasweides! Er was nog veel groei en paarden konden prima buiten grazen zonder al te veel schade aan een weide te maken. De temperaturen beginnen nu te dalen; het najaar lijkt door te zetten. Het is dus tijd om het weideseizoen af te sluiten en over te stappen op (meer) ruwvoer, zoals weidehooi, graszaadhooi of luzerne.

 

Geleidelijke overstap

Deze overstap van voeding kun je het beste in kleine stapjes doen, zodat je paard kan wennen aan de andere voeding. Bouw de uren op de weide gestaag af en bied steeds meer ruwvoer aan ter vervanging. Doordat wij elke partij hooi analyseren, weet je wat je paard aan voedingswaarden binnen krijgt.

 

 

 

 

 

 

Weideadvies

Wil je jouw weide goed voorbereiden op het nieuwe seizoen? Een weide die boordevol staat met goede grassen met niet al te veel suikers? Bij Horse & Habitat kun je terecht voor een goed advies wat jij het beste kan doen voor jouw weide, zodat deze klaar is voor de winter en volgend jaar weer volop kan bloeien.

 

 

Hayto You Paard Gras-7

In de webshop van Hay To You hebben we een tokensysteem dat de transportkosten en korting berekent.

  • Vanaf 200 tokens wordt je bestelling gratis thuisbezorgd.
  • Vanaf 500 tokens krijg je 5% korting.
  • Vanaf 1000 tokens krijg je 10% korting.

Hoe kom ik aan tokens?

Door je winkelmandje te vullen, vul je automatisch ook je 'token mandje'. Hoe meer je bestelt, hoe meer tokens je krijgt. Per product staat vermeld hoeveel tokens je voor dit product krijgt. Dit wordt vermenigvuldigd met het aantal van het betreffende product in je mandje 'et voila', dat zijn het aantal tokens in jouw mandje. Je kunt hierbij verschillende producten combineren om aan de gewenste aantallen te komen.

Waarom werken wij met een tokens?

Naast een topkwaliteit en een fantastische service heeft Hay To You nog twee belangrijke zaken nauw aan het hart liggen, namelijk:

  • een eerlijke prijs voor de klant;
  • een zo laag mogelijke ecologische footprint voor onze wereld.


Dit kunnen we bereiken door met een zo vol mogelijke vrachtwagen te rijden. Dus hoe meer 'volume' je per keer bestelt, des te minder vaak we bij je hoeven te leveren en hoe goedkoper en minder belastend voor het mileu we kunnen werken!
Win-win dus!

Doordat 'volume'de belangrijkste factor in het transport van ruwvoeders en bodembedekkers is, zijn het aantal tokens toegekend per product afgestemd op het volume van de verpakking. Hoe groter de baal, hoe meer tokens je krijgt voor dit product!

Een betere wereld

Los van jouw inzet om zo veel mogelijk per keer te bestellen heeft 'Hay to You' een geheel geautomatiseerde planning die elke keer de meest ideale route afweegt voor jouw bestelling. Zo kunnen wij, los van jouw inzet, elke bestelling weer zorgen dat deze met een zo klein mogelijke 'footprint' bezorgd wordt bij jouw dier(en)!