Gezonde weide / Nieuws

Paarden eten in het wild ongeveer 200 tot 300 verschillende soorten grassen, kruiden, planten, struiken en bomen. Paarden hebben door hun verteringsstelsel een grote behoefte aan structuurrijke voeding met weinig energie en suiker. Vooral paarden in de groei, drachtige of zogende merries en oudere paarden hebben een wat hogere eiwitbehoefte. Ook lopen paarden veel in de weide en grazen ze de beplanting kort af, om deze reden moeten deze planten hiertegen bestand zijn.

Een weide die bestaat uit lange structuurrijke grassen, veel verschillende kruiden en bloemen past hier perfect bij. Deze behoefte sluit niet aan bij de grasweides met snelgroeiende energierijke en suikerrijke grassen waar paarden vaak in staan.

De omschakeling naar een gezonde paardenweide kost vaak jaren van goed beheer en passende bemesting. In die periode kun je het beste de weidegang van je paard beperken en met goed ruwvoer het rantsoen van je paard aanvullen.

Het aanvullen van het rantsoen kunnen we perfect doen door de verschillende soorten ruwvoeders die we aanbieden. Natuurlijk zijn ze allemaal met analyse. Wil je nu graag weten wat bij jouw paard past neem contact met ons op!

Wil je zelf een omschakeling maken in jouw weide? Neem dan contact op met Harmke Schrijver van Horse & Habitat. Ze kan je helpen in de deze omschakeling om te zorgen dat jouw weide aansluit bij de behoeftes van jouw paard! Harmke is specialist in weidebeheer

weidebeheer en ruwvoer aanvullen weidehooi

In de webshop van Hay To You hebben we een tokensysteem dat de transportkosten en korting berekent.

  • Vanaf 200 tokens wordt je bestelling gratis thuisbezorgd.
  • Vanaf 500 tokens krijg je 5% korting.
  • Vanaf 1000 tokens krijg je 10% korting.

Hoe kom ik aan tokens?

Door je winkelmandje te vullen, vul je automatisch ook je 'token mandje'. Hoe meer je bestelt, hoe meer tokens je krijgt. Per product staat vermeld hoeveel tokens je voor dit product krijgt. Dit wordt vermenigvuldigd met het aantal van het betreffende product in je mandje 'et voila', dat zijn het aantal tokens in jouw mandje. Je kunt hierbij verschillende producten combineren om aan de gewenste aantallen te komen.

Waarom werken wij met een tokens?

Naast een topkwaliteit en een fantastische service heeft Hay To You nog twee belangrijke zaken nauw aan het hart liggen, namelijk:

  • een eerlijke prijs voor de klant;
  • een zo laag mogelijke ecologische footprint voor onze wereld.


Dit kunnen we bereiken door met een zo vol mogelijke vrachtwagen te rijden. Dus hoe meer 'volume' je per keer bestelt, des te minder vaak we bij je hoeven te leveren en hoe goedkoper en minder belastend voor het mileu we kunnen werken!
Win-win dus!

Doordat 'volume'de belangrijkste factor in het transport van ruwvoeders en bodembedekkers is, zijn het aantal tokens toegekend per product afgestemd op het volume van de verpakking. Hoe groter de baal, hoe meer tokens je krijgt voor dit product!

Een betere wereld

Los van jouw inzet om zo veel mogelijk per keer te bestellen heeft 'Hay to You' een geheel geautomatiseerde planning die elke keer de meest ideale route afweegt voor jouw bestelling. Zo kunnen wij, los van jouw inzet, elke bestelling weer zorgen dat deze met een zo klein mogelijke 'footprint' bezorgd wordt bij jouw dier(en)!