Seizoen update / Nieuws

Het seizoen 2023 is in volle gang. Een maand geleden hebben we de eerste oogst binnen gekregen. Een mooi moment om jullie bij te praten over de stand van zaken.

Het jaar 2023 is heel nat begonnen. En zo nat als het voorjaar was, zo droog waren mei en begin juni daarentegen weer. Met als resultaat: veel hooi dat ruim vroeg is gemaaid. Dit hooi is erg mooi groen, bevat veel blad, en is heerlijk geurend. We hebben inmiddels 10-20 analyses uitgevoerd en we zien dat zowel het eiwit- als het suikergehalte gemiddeld vrij hoog is. Graag hadden we nog wat partijen gezien met minder suiker maar die hebben we nog niet gevonden. De partijen die nu in de webshop van haytoyou.nl staan hebben 7,5-10% suiker. Dat is wel laag maar niet extreem laag. Deze partijen zijn enorm geschikt voor paarden die veel bewegen, of juist voor jonge of oude paarden die veel eiwit nodig hebben voor spieropbouw of spierbehoud. Momenteel hebben we al hooi uit de gehele Benelux, Duitsland, en Frankrijk geanalyseerd en we zien overal vergelijkbare uitslagen. Een deel van de eerste snede is nog niet gemaaid, en die verwachten we in de komende weken te krijgen. Dat hooi zal langer, grover, en minder groen zijn. We verwachten in deze partijen nog wel een partij te vinden die minder dan 7,5% suiker bevat. Let wel op dat deze partijen minder smaakvol zullen zijn.

We weten dat een aantal van jullie het liefste zo min mogelijk suiker in zijn of het hooi wil. Maar suiker geeft ook smaak. Hooi met heel weinig suiker betekent vaak ook heel weinig smaak aan die partij. Naast het weidehooi zijn we inmiddels ook al bezig met het eerste nieuwe stro, en komt het eerste graszaadhooi momenteel van het land af. Zodra we nieuwe partijen hebben, beginnen we direct met analyseren. En als we een mooie partij met weinig suiker vinden plaatsen we die uiteraard direct in de webshop. Gelukkig beschikken we over een heel groot inkoop netwerk zodat we nog het hele jaar mooie partijen voor jullie kunnen vinden.

Mocht je opzoek zijn naar een specifieke partij, of wil je graag wat hulp bij jouw keuze in onze webshop neem dan contact met ons op!

hooi weidehooi en stro van haytoyou

In de webshop van Hay To You hebben we een tokensysteem dat de transportkosten en korting berekent.

  • Vanaf 200 tokens wordt je bestelling gratis thuisbezorgd.
  • Vanaf 500 tokens krijg je 5% korting.
  • Vanaf 1000 tokens krijg je 10% korting.

Hoe kom ik aan tokens?

Door je winkelmandje te vullen, vul je automatisch ook je 'token mandje'. Hoe meer je bestelt, hoe meer tokens je krijgt. Per product staat vermeld hoeveel tokens je voor dit product krijgt. Dit wordt vermenigvuldigd met het aantal van het betreffende product in je mandje 'et voila', dat zijn het aantal tokens in jouw mandje. Je kunt hierbij verschillende producten combineren om aan de gewenste aantallen te komen.

Waarom werken wij met een tokens?

Naast een topkwaliteit en een fantastische service heeft Hay To You nog twee belangrijke zaken nauw aan het hart liggen, namelijk:

  • een eerlijke prijs voor de klant;
  • een zo laag mogelijke ecologische footprint voor onze wereld.


Dit kunnen we bereiken door met een zo vol mogelijke vrachtwagen te rijden. Dus hoe meer 'volume' je per keer bestelt, des te minder vaak we bij je hoeven te leveren en hoe goedkoper en minder belastend voor het mileu we kunnen werken!
Win-win dus!

Doordat 'volume'de belangrijkste factor in het transport van ruwvoeders en bodembedekkers is, zijn het aantal tokens toegekend per product afgestemd op het volume van de verpakking. Hoe groter de baal, hoe meer tokens je krijgt voor dit product!

Een betere wereld

Los van jouw inzet om zo veel mogelijk per keer te bestellen heeft 'Hay to You' een geheel geautomatiseerde planning die elke keer de meest ideale route afweegt voor jouw bestelling. Zo kunnen wij, los van jouw inzet, elke bestelling weer zorgen dat deze met een zo klein mogelijke 'footprint' bezorgd wordt bij jouw dier(en)!