Vragen en antwoorden Horse Event / Nieuws

Tijdens het Horse Event 2023 ontvingen we jullie massaal in onze stand. Bedankt voor jullie interesse, fijne gesprekken, goede vragen en complimenten!

"Weet wat je dier eet", dat vinden we ontzettend belangrijk. Daarom willen we graag weten of jullie het antwoord wisten op onze testvragen. De vragen zijn niet allemaal goed beantwoord dus is het goed om hier nog aandacht aan te besteden. 

 

Vraag 1: welk hooi is rijker? De 1e of 2e snede?  

o   A. Eerste snede

o   B. Tweede snede 

o   C. Dit kun je niet weten zonder analyse 

§  Goed antwoord: C 

Zelfs wij als ervaren fourageleverancier kunnen niet zo inschatten hoe rijk het hooi is. Soms zien we heel verschillende uitslagen uit vergelijkbare partijen. Dus het remedie is altijd analyseren zodat je weet wat je dier eet!

 

Vraag 2: hoeveel kilo hooi eet een paard gemiddeld per dag?   

o   A 7-9 kg/dag 

o   B. 9-11 kg/dag 

o   C. 11-13 kg/dag 

§  Goed antwoord: B 

Dit is een beetje een strikvraag, voor dit antwoord hebben we gerekend met een paard van 700kg. Dit kan echter veel verschillen. Voor een paard hanteren we 1,5% ruwvoeder per dag per kg lichaamsgewicht. Voor een paard van 700kg kom je dan op 700 x 1,5% = 10,5 kg per dag. Ruwvoer is de basis en niet elk paard eet evenveel. Het beste bied je onbeperkt ruwvoer aan, het liefst wat armer hooi. Eventueel kun je eiwitten dan aanvullen met brokken of luzerne.

 

Vraag 3: welke plant is schadelijker in kleine hoeveelheid? Jacobskruiskruid of Herfsttijloos? 

o   A. Jacobskruid 

o   B. Herfsttijloos 

o   C. Beide zijn even schadelijk 

§  Goed antwoord: B 

Tijdens de presentatie op het Horse Event hebben we de verschillen uitggelegd. Veel mensen zien Jacobskruid als een heel erg giftige plant. Dat klopt ook wel maar de lethale hoeveelheid is erg hoog. Een paard moet vaak wel 100 of meer planten eten voordat hij eraan zal sterven. Het vervelende is dat het een stapelgif is. De hoeveelheid kan ook over meerdere jaren bereikt worden.

Herfsttijlloos is daarentegen al in kleine hoeveelheden dodelijk en daarom dus het goede antwoord. Houd onze webinars in de gaten als je meer wilt weten over schadelijke onkruiden.

 

Vraag 4: welk component in het hooi draagt bij aan de spieropbouw van je paard? 

o   A. Eiwit 

o   B. Suiker 

o   C. Structuur 

§  Goed antwoord: A 

Deze vraag hadden de meeste goed, eiwit is heel belangrijk in de spieropbouw. Zeker jonge paarden in de groei, mar ook oude paarden die op gewicht willen blijven of paarden die actief zijn in de sport hebben veel behoefte aan eiwit. Wist je dat Hay to you ook luzerne hooi verkoopt?! Luzerne bevat heel veel eiwit en weinig suiker. Het is daarmee een ideale aanvulling als je meer eiwit zoekt in je rantsoen.

Heb je nog vragen of het ruwvoer? Twijfel je over welke partij je moet kiezen? Of ben je benieuwd naar onze Metazoa producten? Probeer onze sample box of neem contact met ons op!

 

horste event

In de webshop van Hay To You hebben we een tokensysteem dat de transportkosten en korting berekent.

  • Vanaf 200 tokens wordt je bestelling gratis thuisbezorgd.
  • Vanaf 500 tokens krijg je 5% korting.
  • Vanaf 1000 tokens krijg je 10% korting.

Hoe kom ik aan tokens?

Door je winkelmandje te vullen, vul je automatisch ook je 'token mandje'. Hoe meer je bestelt, hoe meer tokens je krijgt. Per product staat vermeld hoeveel tokens je voor dit product krijgt. Dit wordt vermenigvuldigd met het aantal van het betreffende product in je mandje 'et voila', dat zijn het aantal tokens in jouw mandje. Je kunt hierbij verschillende producten combineren om aan de gewenste aantallen te komen.

Waarom werken wij met een tokens?

Naast een topkwaliteit en een fantastische service heeft Hay To You nog twee belangrijke zaken nauw aan het hart liggen, namelijk:

  • een eerlijke prijs voor de klant;
  • een zo laag mogelijke ecologische footprint voor onze wereld.


Dit kunnen we bereiken door met een zo vol mogelijke vrachtwagen te rijden. Dus hoe meer 'volume' je per keer bestelt, des te minder vaak we bij je hoeven te leveren en hoe goedkoper en minder belastend voor het mileu we kunnen werken!
Win-win dus!

Doordat 'volume'de belangrijkste factor in het transport van ruwvoeders en bodembedekkers is, zijn het aantal tokens toegekend per product afgestemd op het volume van de verpakking. Hoe groter de baal, hoe meer tokens je krijgt voor dit product!

Een betere wereld

Los van jouw inzet om zo veel mogelijk per keer te bestellen heeft 'Hay to You' een geheel geautomatiseerde planning die elke keer de meest ideale route afweegt voor jouw bestelling. Zo kunnen wij, los van jouw inzet, elke bestelling weer zorgen dat deze met een zo klein mogelijke 'footprint' bezorgd wordt bij jouw dier(en)!