Hooibalen duurzaam bezorgen / Nieuws

Uit liefde voor dieren...

Zoeken we kwalitatief hoogwaardig ruwvoer en bodembedekkers. Deze brengen we graag bij je thuis zodat je zelf alle tijd overhoudt voor jouw paarden, geiten, schapen, alpaca`s, koeien en varkens. De mooiste balen weidehooi, luzerne, graszaadhooi en bodembedekkers bestel je hier gemakkelijk online!.

Hooi bezorgen met de kortste route

Er is helaas nog geen `elektrische` vrachtwagen waarmee we onze hooibalen kunnen bezorgen. We kijken echter graag naar wat al wel kan. Zo hebben we gekozen voor Bumbal. Met de slimme software die ze hebben ontwikkeld, zorgen we dat we geen onnodige kilometers rijden. Deze tool zorgt er ervoor dat we altijd de slimste, meest efficiënte route rijden. Ook kunnen we door middel van Bumbal papierloos werken. De chauffeur verwerkt de nodige gegevens handig in de app. Samen met Bumbal gaan we voor het stoppen van verspilling van tijd, kilometers en papier. 

CO2 compenseren

Natuurlijk stoot onze vrachtwagen helaas wel nog CO2 uit. Daarom hebben we gekozen voor een samenwerking met Shell. Shell biedt logistieke dienstverleners een programma aan om de CO2-uitstoot van het wagenpark te compenseren. Over de hele wereld werkt Shell samen aan projecten die de CO2 in de atmosfeer helpen verlagen. Tegelijkertijd verbeteren deze projecten het bestaan van lokale gemeenschappen en helpen ze de natuur te beschermen. De projecten genereren CO2-credits waarmee wij de uitstoot van ons wagenpark compenseren.

Dit doen we door een extra toelage op de getankte kilo’s te betalen. Daardoor dragen we dus bij aan internationale, gecertificeerde CO2-compensatieprojecten. De projecten waarmee Shell samenwerkt leveren naast het compenseren van de CO2-uitstoot ook een bijdrage aan de lokale gemeenschappen door bijvoorbeeld nieuwe scholen te financieren of drinkwatervoorzieningen te bouwen. Dit alles voldoet aan de Verified Carbon Standard (VCS), op dit moment wereldwijd de meest gebruikte standaard voor projecten voor CO2-compensatie op vrijwillige basis.

Heb je nog vragen hierover? Of misschien nog een goed idee waardoor we nog duurzamer kunnen ondernemen? Neem dan contact met ons op.

duurzaam stro en hooibalen bezorgen

In de webshop van Hay To You hebben we een tokensysteem dat de transportkosten en korting berekent.

  • Vanaf 200 tokens wordt je bestelling gratis thuisbezorgd.
  • Vanaf 500 tokens krijg je 5% korting.
  • Vanaf 1000 tokens krijg je 10% korting.

Hoe kom ik aan tokens?

Door je winkelmandje te vullen, vul je automatisch ook je 'token mandje'. Hoe meer je bestelt, hoe meer tokens je krijgt. Per product staat vermeld hoeveel tokens je voor dit product krijgt. Dit wordt vermenigvuldigd met het aantal van het betreffende product in je mandje 'et voila', dat zijn het aantal tokens in jouw mandje. Je kunt hierbij verschillende producten combineren om aan de gewenste aantallen te komen.

Waarom werken wij met een tokens?

Naast een topkwaliteit en een fantastische service heeft Hay To You nog twee belangrijke zaken nauw aan het hart liggen, namelijk:

  • een eerlijke prijs voor de klant;
  • een zo laag mogelijke ecologische footprint voor onze wereld.


Dit kunnen we bereiken door met een zo vol mogelijke vrachtwagen te rijden. Dus hoe meer 'volume' je per keer bestelt, des te minder vaak we bij je hoeven te leveren en hoe goedkoper en minder belastend voor het mileu we kunnen werken!
Win-win dus!

Doordat 'volume'de belangrijkste factor in het transport van ruwvoeders en bodembedekkers is, zijn het aantal tokens toegekend per product afgestemd op het volume van de verpakking. Hoe groter de baal, hoe meer tokens je krijgt voor dit product!

Een betere wereld

Los van jouw inzet om zo veel mogelijk per keer te bestellen heeft 'Hay to You' een geheel geautomatiseerde planning die elke keer de meest ideale route afweegt voor jouw bestelling. Zo kunnen wij, los van jouw inzet, elke bestelling weer zorgen dat deze met een zo klein mogelijke 'footprint' bezorgd wordt bij jouw dier(en)!