Hoe giftige planten herkennen? / Nieuws

Een kleine 200 geïnteresseerden hadden zich ingeschreven voor het webinar van Horse & Habitat en Hay to You "Giftige planten in de wei en in het hooi" op 22 juni 2023. Veel dank aan de deelnemers die live aanwezig waren en zo actief goede vragen stelden! 

Robin vertelde over jacobskruiskruid en herfsttijloos. Hij legde uit hoe deze giftige planten werken in hooi. En gaf aan hoe ze toch in het hooi voor kunnen komen, hoe je ze herkent en wat je zelf vervolgens kunt doen. Ook vertelde Robin wat Hay to You doet om te voorkomen dat giftige planten in het hooi terechtkomen door bijvoorbeeld te kijken naar het soort hooi en het oogstgebied. Tot slot gaf Robin ook aan waarom Hay to You ervoor kiest om echt elke partij die we leveren te laten testen en waarom een gemiddelde analyse niet voldoende is. 

Harmke vertelde over welke afwegingen je moet maken als je giftige planten in de weide wilt bestrijden en voorkomen. Is dat bijvoorbeeld wel nodig? Wat zeggen deze planten over de bodem en wat is de meerwaarde voor de natuur? Ook vertelde ze over Jacobskruiskruid, boterbloem en biggenkruid in de weide. Dit zijn drie van de ruim veertig planten die behandeld worden in de korte cursus: Veilig op de wei, editie giftige planten. Deze cursus is voor maar € 39,- te koop via de webshop van Horse & Habitat op www.horseenhabitat.nl

Meer info volgt snel!

terugblik webinar

In de webshop van Hay To You hebben we een tokensysteem dat de transportkosten en korting berekent.

  • Vanaf 200 tokens wordt je bestelling gratis thuisbezorgd.
  • Vanaf 500 tokens krijg je 5% korting.
  • Vanaf 1000 tokens krijg je 10% korting.

Hoe kom ik aan tokens?

Door je winkelmandje te vullen, vul je automatisch ook je 'token mandje'. Hoe meer je bestelt, hoe meer tokens je krijgt. Per product staat vermeld hoeveel tokens je voor dit product krijgt. Dit wordt vermenigvuldigd met het aantal van het betreffende product in je mandje 'et voila', dat zijn het aantal tokens in jouw mandje. Je kunt hierbij verschillende producten combineren om aan de gewenste aantallen te komen.

Waarom werken wij met een tokens?

Naast een topkwaliteit en een fantastische service heeft Hay To You nog twee belangrijke zaken nauw aan het hart liggen, namelijk:

  • een eerlijke prijs voor de klant;
  • een zo laag mogelijke ecologische footprint voor onze wereld.


Dit kunnen we bereiken door met een zo vol mogelijke vrachtwagen te rijden. Dus hoe meer 'volume' je per keer bestelt, des te minder vaak we bij je hoeven te leveren en hoe goedkoper en minder belastend voor het mileu we kunnen werken!
Win-win dus!

Doordat 'volume'de belangrijkste factor in het transport van ruwvoeders en bodembedekkers is, zijn het aantal tokens toegekend per product afgestemd op het volume van de verpakking. Hoe groter de baal, hoe meer tokens je krijgt voor dit product!

Een betere wereld

Los van jouw inzet om zo veel mogelijk per keer te bestellen heeft 'Hay to You' een geheel geautomatiseerde planning die elke keer de meest ideale route afweegt voor jouw bestelling. Zo kunnen wij, los van jouw inzet, elke bestelling weer zorgen dat deze met een zo klein mogelijke 'footprint' bezorgd wordt bij jouw dier(en)!