Hay to You steunt dieren in het wild / Nieuws

De webshop Hay to You wil naast het beste ruwvoer voor dieren ook bijdragen aan een betere wereld. De gebroeders Sanders zien dit als hun verantwoordelijkheid als ondernemers. Daarom is Hay to You donateur van de Stichting Wildlife. Deze stichting zet zich in om bedreigde dier- en plantensoorten in binnen- en buitenland te beschermen door educatie, wetenschappelijk onderzoek, fokprogramma’s en de bescherming in het veld. De stichting richt zich met name op bedreigde diersoorten.

Behoud dieren in het wild

Robin Sanders geeft aan waarom ze juist voor dit doel gekozen hebben. “Met onze dagelijkse activiteiten, weliswaar op commerciële basis, maken we de levens van dieren in gevangenschap beter door ze te voorzien van het beste ruwvoer. Die verbetering van leven willen we ook voor dieren in het wild. Daarnaast vinden we dat dieren in het wild de afgelopen decennia veel te weinig aandacht hebben gekregen, getuige de grote aantallen dieren die verloren, uitgestorven, of bedreigd worden met uitsterven door acties van de mensheid. We dragen graag bij aan een positieve tendens.

De Stichting Wildlife is een initiatief van de Libema groep. Libema heeft diverse dierentuinen in beheer, zoals Safaripark Beekse Bergen, Zooparc Overloon, Dierenrijk Nuenen en Aquazoo Leeuwarden. Het bedrijf werkt met donateurs die dieren adopteren uit één van de parken en met die inkomsten bekostigt de Stichting Wildlife diverse projecten

Onze adoptiedieren: witte tijger, neushoorn en giraf

Hay to You heeft verschillende dieren geadopteerd; de witte tijger in Zooparc Overloon , een neushoorn in Dierenrijk en een giraf bij de Beekse Bergen. Het leuke is dat Hay to You hiervoor de dieren op specifieke datums dichtbij mag bezoeken en mag voeren. Hay to you deelt deze privileges graag met onze klanten. De klanten die bijvoorbeeld een bestelling hebben geplaatst in januari en februari 2022 hebben de kans om de witte tijger in het echt te bewonderen

En wat is dan het favoriete dier van Robin Sanders? “Dat is de olifant”, zo geeft hij aan. In het verleden heeft Sanders twee olifanten geadopteerd en in die hoedanigheid heeft hij ze een aantal keer van dichtbij mogen aanschouwen. “De grootsheid van dit dier is niet in woorden te bevatten. Gecombineerd met wijsheid en empathie is dit voor mij echt een uniek dier die nooit uit de wereld mag verdwijnen. Dus koop je bij ons, dan steun je ook de dieren in het wild.”

logo_stichting_wildlife-300x163-300x163

In de webshop van Hay To You hebben we een tokensysteem dat de transportkosten en korting berekent.

  • Vanaf 200 tokens wordt je bestelling gratis thuisbezorgd.
  • Vanaf 500 tokens krijg je 5% korting.
  • Vanaf 1000 tokens krijg je 10% korting.

Hoe kom ik aan tokens?

Door je winkelmandje te vullen, vul je automatisch ook je 'token mandje'. Hoe meer je bestelt, hoe meer tokens je krijgt. Per product staat vermeld hoeveel tokens je voor dit product krijgt. Dit wordt vermenigvuldigd met het aantal van het betreffende product in je mandje 'et voila', dat zijn het aantal tokens in jouw mandje. Je kunt hierbij verschillende producten combineren om aan de gewenste aantallen te komen.

Waarom werken wij met een tokens?

Naast een topkwaliteit en een fantastische service heeft Hay To You nog twee belangrijke zaken nauw aan het hart liggen, namelijk:

  • een eerlijke prijs voor de klant;
  • een zo laag mogelijke ecologische footprint voor onze wereld.


Dit kunnen we bereiken door met een zo vol mogelijke vrachtwagen te rijden. Dus hoe meer 'volume' je per keer bestelt, des te minder vaak we bij je hoeven te leveren en hoe goedkoper en minder belastend voor het mileu we kunnen werken!
Win-win dus!

Doordat 'volume'de belangrijkste factor in het transport van ruwvoeders en bodembedekkers is, zijn het aantal tokens toegekend per product afgestemd op het volume van de verpakking. Hoe groter de baal, hoe meer tokens je krijgt voor dit product!

Een betere wereld

Los van jouw inzet om zo veel mogelijk per keer te bestellen heeft 'Hay to You' een geheel geautomatiseerde planning die elke keer de meest ideale route afweegt voor jouw bestelling. Zo kunnen wij, los van jouw inzet, elke bestelling weer zorgen dat deze met een zo klein mogelijke 'footprint' bezorgd wordt bij jouw dier(en)!